Wat is een slim contract?

by kryptogids
71 views

Betrouwbare, op Blockchain gebaseerde, op software gebaseerde contracten = slimme contracten

Een slim contract is een zelfuitvoerend contract waarbij de algemene voorwaarden worden gedefinieerd en afgedwongen met behulp van software. Slimme contracten worden over het algemeen opgeslagen en beveiligd met behulp van blockchain-technologie.[1][2][3]

Om opnieuw te formuleren, een slim contract (of crypto-contract) is een computerprogramma dat wordt uitgevoerd wanneer aan een reeks voorwaarden is voldaan die zijn gedefinieerd door de maker van het contract.

Slim, want de software doet automatisch iets als aan de voorwaarden is voldaan.

Het is “crypto” omdat veel van wat er gebeurt gebaseerd is op de principes van cryptografie.

Het voordeel van een smart contract is dat technologieën zoals blockchain en cryptografie zorgen voor de uitvoering van een peer-to-peer contract zonder tussenkomst van advocaten en vertrouwen (slimme contracten zijn betrouwbare peer-to-peer contracten).

Je zou kunnen zeggen dat het hele transactiesysteem van Bitcoin bestaat uit op blockchain gebaseerde slimme contracten. In feite zou je in wezen kunnen zeggen dat vrijwel alle cryptocurrencies op slimme contracten zijn gebaseerd. De term smart contract wordt echter vaak geassocieerd met het Ethereum-netwerk (aangezien het een softwareplatform is dat zich richt op het hosten van slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties op een blockchain).

Met het bovenstaande in gedachten hoeven slimme contracten niet op zichzelf te werken, veel slimme contracten kunnen samenwerken om een ​​complex systeem te creëren.

De realiteit is dat het potentieel van slimme contracten veel verder gaat dan alleen het faciliteren van transacties. Slimme contracten kunnen werkelijk alles doen wat u zich met een op software gebaseerd contract zou kunnen voorstellen, inclusief interactie met gedecentraliseerde applicaties.

Als het contract zegt “stuur X-tokens naar Y-portemonnee op Z-datum” (of meer in het algemeen “doe X-dingen op Z-datum”), dan is dat zo. Als een contract zegt: pak deze gegevens, ping dan dit andere contract, sla die gegevens daar op, wacht dan 5 dagen en ping dit contract, en voer dan dit contract uit, stuur dan deze gegevens daarheen … enz … het kan dat ook doen. Er is echt geen limiet aan de softwarematige dingen die slimme contracten kunnen doen (hoewel een programmeur het contract moet programmeren en op Ethereum moet je kosten betalen voor het verzenden van informatie tussen contracten; zie “gas”).

Dit is anders dan een echt contract waarbij de partijen die het contract hebben ondertekend (of een derde partij) het contract moeten uitvoeren en handhaven. In plaats daarvan lijkt het meer op op software gebaseerde voorwaardelijke “als … dan” -opdrachten en wordt het afgedwongen door code.

Verder is een slim contract flexibeler dan een echt contract, omdat het in wezen alles kan doen wat een echt contract kan doen, plus alles wat een computerscript kan doen.

Zoals hierboven vermeld, gebruiken op slimme contracten gebaseerde platforms, zoals Ethereum, slimme contracten naast blockchain-technologie en kan iedereen voor elk doel een betrouwbaar slim contract maken.

Een ding dat vaak wordt gedaan met het netwerk van Etherum zijn ICO’s (met name de voorverkoop van tokens en de distributie van tokens).

Met behulp van een slim contract kan Ether worden verzameld en kan een nieuw token worden gedistribueerd naar cryptocurrency-wallets over de hele wereld op basis van de voorwaarden van het contract.

Het lijkt misschien vaag om een ​​bedrijf online je Ether te geven in de hoop tokens terug te krijgen als er geen zekerheid was. Het slimme contract is de zekerheid.

Net als bij cryptocurrency-transacties, maken slimme contracttransacties gebruik van een technologie die de behoefte aan vertrouwen vervangt. Het bestaan ​​van slimme contracten opent dus talloze deuren voor betrouwbare peer-to-peer-contracten die gebruikmaken van de technologie achter Bitcoin en andere cryptocurrencies om veel meer te doen dan alleen transacties te vergemakkelijken.

Wat is een slim contract? – In simpele termen” bevat informatie over de volgende cryptovaluta:kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment