Wat is “Alt-seizoen?”

by kryptogids
46 views

“Alt-seizoen” is het deel van de overkoepelende cryptocurrency-marktcyclus waar veel altcoins “maan” (snel in prijs stijgen) in één keer ten opzichte van de dollar en Bitcoin (bijvoorbeeld eind december 2017 – begin januari 2018).

Over het algemeen bevinden altcoins zich in een voortdurende staat van bearishness of stagnatie, ofwel zwevend in prijs of dalend. Dan, af en toe, zullen een paar alts een opwaartse trend of epische run vangen (meestal een pomp). Echter, om de zoveel tijd (zoals een of twee keer per jaar als we geluk hebben) zullen alle alts tegelijkertijd of snel achter elkaar “maan” voor een langere periode (bijvoorbeeld een week, een paar weken of zelfs een maand of twee) .

Deze periode waarin alle altcoins door elkaar lopen wordt door cryptohandelaren/investeerders op sociale media wel eens alt season genoemd.

Wanneer het alt-seizoen plaatsvindt, hebben altcoins de neiging om beter te presteren dan Bitcoin en de dollar. Als je op zoek bent naar vroege tekenen van het alt-seizoen, kijk dan naar de prijsactie van de top-alts zoals Ripple en Ether (wijzigingen voorbehouden). U kunt over het algemeen ook zoeken naar een afwijking in de marktkapitalisatie van Bitcoin en alts, en u kunt ook kijken naar trends in de marktdominantie van BTC. Bekijk de afbeelding hieronder voor een manier om het hele seizoen te detecteren en beter te begrijpen.

In de onderstaande grafiek kun je zien dat tijdens het alt-seizoen niet alleen de totale limiet van crypto stijgt, maar dat de groei van altcoins over het algemeen groter is dan die van Bitcoin. Aan de andere kant hiervan hebben we wat men het “zoutseizoen” zou kunnen noemen. Dit is wanneer niet alleen de hele markt naar beneden gaat, maar alts sneller dalen dan BTC.

Alt seizoen

Een afbeelding met uitleg over het alt-seizoen en hoe het te detecteren met TA. Perioden waarin de marktkapitalisatie van altcoins (blauwe lijn) snel beter presteert dan de totale marktkapitalisatie van alle crypto’s, inclusief Bitcoin (oranje lijn), duiden op een alt-seizoen.

Over het algemeen wil men uit crypto of in BTC zijn in plaats van alts als het geen alt-seizoen is. Dat gezegd hebbende, het alt-seizoen kan snel beginnen en het handelen in alts kan in elk seizoen winstgevend zijn, dus je zult ook buiten het seizoen veel mensen in alts aantreffen. Probeer gewoon niet FOMO naar de top te brengen en HODL in het zoutseizoen, want dat kan prikken. 😉

TIP: Buiten het “alt-seizoen” kunnen de meeste alts verbazingwekkende hoeveelheden waarde verliezen (ofwel omdat Bitcoin omhoog gaat of omdat alles in een berencyclus zit). Dus hoewel “long” gaan in alts logisch kan zijn, wil je meestal vermijden om all-in te gaan op het hoogtepunt van het alt-seizoen en vast te houden. Winsten van 1.000% zijn reëel, maar dat geldt ook voor 90% verliezen. De alt-markt is niet voor bangeriken.kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment