Wat is 0x (Nul-ex)?

by kryptogids
66 views

0x (Zero-ex) is de naam van een cryptocurrency-platform. Het platform heeft een native token genaamd ZRX. Het platform is een “open protocol voor gedecentraliseerde uitwisseling op de Ethereum-blockchain.” Het token stelt iemand in staat om inspraak te hebben in protocolupgrades.

In eenvoudige bewoordingen is 0x (Zero-ex) een open source-platform voor het vergemakkelijken van peer-to-peer-uitwisseling en het uitbouwen van gedecentraliseerde uitwisselingen waarmee gebruikers op Ethereum gebaseerde tokens kunnen verhandelen (van ZRX tot ETH, tot elk token dat daarop is gebouwd netwerk).

0x is in de maak sinds 2016 (het heeft op dit moment een lange levensduur), het is bovenop het Ethereum-platform gebouwd en heeft een native cryptocurrency-token, ook wel 0x genoemd, dat wordt verhandeld onder de ticker ZRX.

In termen van prijsgeschiedenis had ZRX een vrij democratische lancering en heeft het historisch goed gepresteerd in vergelijking met andere tokens.

Dat is de zeer korte versie, je kunt de veel opwindendere versie krijgen van alles wat 0x kan doen en alles waar ZRX voor kan worden gebruikt op 0x.org.

Dus, waarom is het bovenstaande “goed?”

Het is “goed” omdat 0x een aantal bestaande problemen met betrekking tot gedecentraliseerde uitwisselingen op het gebied van interoperabiliteit en vergoedingen oplost via een open source-project.

Momenteel zijn gedecentraliseerde uitwisselingen (crypto-uitwisselingen die niet door een centrale entiteit worden beheerd) meestal rechtstreeks afhankelijk van een blockchain (dus alles wat op de uitwisseling wordt gedaan, brengt transactiekosten met zich mee en moet door miners aan de keten worden toegevoegd; de meeste gedecentraliseerde uitwisselingen zijn gebouwd op de blockchain van Ethereum, dus daar is specifiek een probleem). Verder kunnen de huidige gedecentraliseerde beurzen, bijvoorbeeld EtherDelta en Oasis, niet met elkaar communiceren en zijn ze niet gebouwd met een standaardprotocol.

0x biedt een enkele protocolstandaard en een off-chain orderboekoplossing die deze problemen grotendeels oplost.

Het hele idee van een gedecentraliseerde uitwisseling is dus om ervoor te zorgen dat transacties plaatsvinden op de blockchain, waar fondsen veiliger zijn.

Om het verder uit te leggen, 0x werkt ongeveer als volgt: Een “maker” zendt zijn of haar bestelling uit. Een “relayer” plaatst die bestelling vervolgens in een off-chain orderboek en een tegenpartij (een “afnemer” genoemd) accepteert de bestelling door de transactie in het DEX slimme contract van het project te duwen.

– Uit Forbe’s analyse van 0x

Dat gezegd hebbende, denk ik dat de beste beschrijving van wat 0x is en waarom het goed is, te vinden is op de officiële site en op de 0xproject-blog. Voor een meer diepgaande kijk op hoe 0x peer-to-peer uitwisselingen mogelijk maakt, bekijk ook dat Een beginnershandleiding voor 0x of het Forbes-artikel hierboven.

Wat is 0x (Nul-ex)?” bevat informatie over de volgende cryptovaluta:kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment