Waarom wordt Tether vaak afgedrukt voordat de cryptoprijzen stijgen?

by kryptogids
60 views

De eenvoudige logica achter Tether-injecties / subsidies

Tether wordt meestal afgedrukt voordat de cryptoprijzen stabiliseren of stijgen. De eenvoudigste reden hiervoor is dat Tether fungeert als een dollarvervanger, vooral op beurzen die geen dollars gebruiken, en de prijzen stijgen wanneer mensen crypto kopen… vooral met dollars / dollarvervangers.

De logica

Tether Grants (wat wordt genoemd wanneer Tethers worden afgedrukt) zijn eigenlijk gewoon een kwestie van vraag en aanbod en eenvoudige logica.

  1. De cryptoprijzen zijn laag.
  2. Er is dus vraag naar crypto.
  3. Mensen (beurzen, grote spelers, enz.) storten rond dezelfde tijd grote hoeveelheden dollars bij Tether.
  4. Tether drukt Tethers af om aan de vraag te voldoen.
  5. Mensen gebruiken Tethers om crypto te kopen op beurzen die niet in dollars handelen.
  6. De toegenomen vraag duwt de prijs van crypto’s omhoog in dollarwaarde.
  7. We zien dus dat grote hoeveelheden Tether worden afgedrukt voordat de prijzen stabiliseren / stijgen.

Voeg daar nu deze logica aan toe:

Sommige van de meest populaire beurzen in de crypto-ruimte kunnen of gebruiken geen dollars. Een opmerkelijk voorbeeld is Bitfinex. Bitfinex heeft een nauwe relatie met Tether. Alle dollars die in Bitfinex zijn gestort, worden omgezet naar Tether (en dan krijg je dollars terug als je uitbetaald). Dus als er veel dollars worden gestort bij Bitfinex, moeten ze voldoende Tether hebben of moeten ze dollars bij Tether storten om Tethers te laten drukken.

Daarom, als we zien [for example] een bestelling van 250 miljoen dollar / Tether, kunnen we aannemen dat het naar een beurs als Bitfinex gaat om aan de vraag op die beurs te voldoen. Het kan ook naar een grote speler gaan, of een andere uitwisseling die Tether gebruikt zoals Bittrex… maar het punt hier is dat er logische redenen zijn waarom we grote subsidies zouden zien verschijnen vlak voordat de prijzen stabiliseerden of stegen.

Het is waarschijnlijk dat beurzen die in dollars handelen, zoals GDAX/Coinbase Pro, ook grote injectiedollars zien voordat de prijs omhoog gaat. Tether registreert echter alle Tethers die op een openbare blockchain zijn gemaakt en GDAX/Coinbase Pro niet. We zien dus dat Tethers worden afgedrukt, maar zien geen contant geld dat wordt gestort op beurzen die dollars gebruiken.

Voeg nu deze logica toe:

Wanneer mensen shortposities sluiten voor winst op Bitfinex, worden ze “uitbetaald” in Tether. Dat betekent dat er een hoop Tether nodig is om shorts te betalen, net voordat er een heleboel Tether nodig is voor longs om crypto te kopen (om echte crypto’s te kopen, niet om hefboomwerking te gebruiken om handel te marge). Kortom, er is een hoop Tether nodig aan de onderkant van elke correctie, in feite … misschien wel meer dan nodig is in elke andere situatie.

De complottheorieën

Men kan wilde samenzweringstheorieën bedenken om het bovenstaande uit te leggen (en ze zien het ook) Bitfinex’ed, of dit artikel, of onze pagina die hierover gaat), maar hoe langer ik in de crypto-ruimte blijf, hoe meer ik deze theorieën verwerp en hoe meer ik er de voorkeur aan geef basislogica te gebruiken en Tether / Bitfinex op hun woord te geloven.

NOTITIE: Samenzweringstheorieën die aannemen dat alle positieve prijsactie manipulatie is, maar alle prijsdalingen natuurlijk zijn … zijn volgens mij enkele van de meest scheve samenzweringstheorieën in de crypto-ruimte. De prijsactie die plaatsvindt met Tethers wanneer de prijzen stijgen, is bijna niet te onderscheiden van het omgekeerde dat gebeurt wanneer de prijzen dalen en crypto’s de markt overspoelen. Het feit dat Tethers worden gebruikt, is volgens mij niet relevant.

Tether op zijn woord nemen en de wereld zien als een overwegend rationele plek

Als we Tether op zijn woord geloven en erop vertrouwen dat alle beurzen en grote spelers die zaken met hen doen niet allemaal collectief worden gedupeerd, kunnen we zeggen dat “een hoop Tether die wordt afgedrukt in wezen hetzelfde is als veel dollars zien wordt toegevoegd aan effectenrekeningen wanneer de aandelenmarkt zich terugtrekt.”

Natuurlijk gaan mensen hun dollars klaarmaken om te kopen wanneer de prijzen aantrekkelijk worden…. en natuurlijk gaat dat herstel/stabiliteit ten goede.

Als je een hoop geld en een ton crypto zou hebben, zou je dan 1. niets doen als de prijzen daalden doordat een heleboel crypto’s naar beurzen werden verplaatst en als verkooporders werden geplaatst die de markt collectief naar beneden duwden of 2. je geld om de prijs van crypto te ondersteunen en een rally te proberen aan te sporen?

Als “2” uw antwoord is, dan begrijpt u Tether. Voeg daarbij de andere dingen die ik heb genoemd, en het begint nog logischer te worden.

HET PROBLEEM VAN CENTRALISATIE: Hoewel ik denk dat Tether wordt verklaard door eenvoudige logica en de complottheorieën eromheen niet veel meer zijn dan FUD, is er hier een centraal probleem. Dat wil zeggen, Bitcoin is gedecentraliseerd, maar Tether en Bitfinex niet. Uiteindelijk moeten we vertrouwen op gecentraliseerde particuliere bedrijven als we te maken hebben met uitwisselingen en bepaalde soorten munten. Bitfinex en Tether zijn misschien oprecht en zelfs uitstekend, en ze gebruiken misschien wat gedecentraliseerde technologie, maar ze zijn geen gedecentraliseerde, betrouwbare blockchain… het zijn bedrijven. Totdat de crypto-ruimte volledig kan decentraliseren, blijft het FUD onder ogen zien dat met de vingers wijst naar de acties van centrale spelers.

Waarom wordt Tether vaak afgedrukt voordat de cryptoprijzen stijgen?” bevat informatie over de volgende cryptovaluta:kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment