Marktcycli in cryptovaluta

by kryptogids
53 views

Een inleiding tot het concept van marktcycli (in cryptocurrency en in het algemeen)

Marktcycli zijn een natuurlijke komst in elke markt. Omdat de markt voor cryptocurrency echter zo snel beweegt, zijn marktcycli vooral belangrijk om specifiek te begrijpen in cryptocurrency.

Laten we daarom eens kijken naar de zeer eenvoudige versie van wat een marktcyclus is.

Een marktcyclus is de periode tussen een high en een low, en meer in het algemeen de stadia daartussenin.

Hier is een van de handigere infographics over de stadia van een marktcyclus, of fasen van een marktcyclus, van walltreecheatsheet.com (ook gebruikt op deze geweldige pagina van CryptoPotato).

Market Cycles in Cryptocurrency, oorspronkelijk gepubliceerd op http://wallstreetcheatsheet.com/

Hierboven ziet u hoe een marktcyclus eruitziet in een grafiek. Specifiek voor Bitcoin, met behulp van de termen die de fasen van een marktcyclus uit de bovenstaande grafiek beschrijven (geen officiële termen, maar nuttige termen), zou het er als volgt uit kunnen zien:

  1. Slim geld, institutionele beleggers, early adopters, enz. Accumuleren Bitcoin laag (ze accumuleren tijdens een lagere periode die lijkt op woede en depressie aan degenen die standhielden van de laatste piek).
  2. Bitcoin gaat omhoog (het is verstandig om HODL er doorheen ongeloof en hoop – koop de dip bij support).
  3. Mensen raken opgewonden en de prijs gaat nog sneller omhoog, omdat veel FOMO’s kopen (degenen die lager kochten, beginnen met distribueren sommigen zoals zij opmaken de prijs; het is verstandig om HODL en/of VERKOOP er doorheen geloof, spanning en ten slotte euforiebegin hier te sluiten).
  4. Bitcoin is gedistribueerd hoog (deze fase bestaat uit de prijsactie in de buurt van de top helemaal tot zelfgenoegzaamheid; VERKOPEN).
  5. Bitcoin daalt (angst en ontkenning; VERKOPEN als je dat niet hebt gedaan, KORT en speel BOUNCES kort de rip bij weerstand).
  6. Mensen worden verdrietig en raken in paniek (angst tot paniek; KORT).
  7. Bitcoin daalt nog sneller als mensen paniek verkopen (spelen) BOUNCESbegin hier met het sluiten van korte broeken).
  8. Bitcoin bereikt zijn dieptepunt in een rommelig patroon dat een geleidelijke verslechtering van de rest van de markt kan zien (woede en depressie; dit is de accumulatie fase; range handel en accumuleren).
  9. Herhalen.

Of in eenvoudiger bewoordingen: accumulatie, hebzucht bullish Fiets), distributie, angst (ook bekend als bearish Fiets), herhalen.

Als je alle emoties eruit zou kunnen halen en het elke keer goed zou doen, zou je alleen maar onderaan kopen (accumuleren), meeliften, verkopen tijdens de distributie en dan de markt verlaten of short gaan op weg naar beneden.

Zo simpel eigenlijk. Of we het nu hebben over een cyclus van 100 jaar, een cyclus van 10 jaar, een cyclus van 1 jaar of cycli die plaatsvinden binnen dagen, weken en maanden, het concept is hetzelfde.

Het concept is dat menselijke emoties en marktmechanismen bubble-and-bust-cycli creëren die ‘marktcycli’ worden genoemd.

Met andere woorden, een marktcyclus is het natuurlijke golfachtige patroon dat alle activa vormen als mensen speculeren en reageren op de bijbehorende basisprincipes, emotionele toestanden en grafiekpatronen die op grote schaal resulteren.

De klassieke economische zeepbel is een voorbeeld van dit in drastische vorm uitspelen (het hoeft niet altijd zo drastisch te zijn), en de Wyckoff Price Cycle is een voorbeeld van het analyseren hiervan en het creëren van tactieken om ermee om te gaan (Wyckoff kan zelfs van toepassing op kortere, subtielere cycli binnen grotere cycli).

NOTITIE: Zie hieronder een overdreven eenvoudig voorbeeld van een Wyckoffiaanse marktcyclus waarin de vier hoofdfasen van een marktcyclus van LTC/BTC (accumulatie, opwaardering, distributie en afwaardering) plaatsvinden.

Accumulatie, Markup, Distributie. Afwaarderen. Vier belangrijke onderdelen van een marktcyclus.

Verder kan men dit concept in een paar verschillende richtingen oprekken om andere aspecten van markten te bespreken (ik zou bijvoorbeeld de rotatie van welke crypto’s of soorten crypto’s die het op een bepaald moment goed doen, beschouwen als een onderdeel van de overkoepelende marktcyclus , zou ik volume- en liquiditeitstrends beschouwen als onderdeel van de marktcyclus, en ik zou de historische relatie tussen alts en Bitcoin beschouwen als soorten marktcycli, enz.).

Dat is in ieder geval het basisconcept. Dat wil zeggen, de “markt” gaat in “cycli”.

Hier wil ik je waarschuwen dat weten het halve werk is. Eigenlijk is het maken van goede investeringskeuzes op basis van al deze informatie veel moeilijker dan alles conceptueel te kennen, omdat je een mens bent, en dus wordt je blootgesteld aan druk om hoog te kopen (FOMO/Greed) en laag te verkopen (Fear).

Nu die inleiding is behandeld, raad ik je aan om te leren door het werk van anderen te lezen (omdat ik dit concept van anderen heb overgenomen). Op de korte lijst met dingen die u moet doen, leest u het artikel “Weet u over cryptomarktcycli? Dat zou je moeten doen,” economische bubbels bestuderen (zeer, zeer nuttig; bekijk Minsky), of Wyckoff bestuderen (ik stel sterk voor dat crypto goed wordt begrepen via Wyckoff).

Al deze zullen u hetzelfde antwoord geven als wat u zou moeten doen: verzamel wanneer iedereen verdrietig en angstig is, distribueer (verkopen) wanneer iedereen blij en hebzuchtig is, onthoud u van het gebruik van kredietspeculatie aan de top (tenzij u short gaat op de markt ), en wees dan klaar om een ​​paar salto’s te maken als er een fake-out plaatsvindt en alles plotseling de andere kant op gaat.

Maar serieus, hoe meer je inspeelt op de zich herhalende cycli en patronen en golven van cryptocurrency, hoe minder stressvol het zal zijn als je 50% van je geld op papier verliest. Of, beter nog, hoe hoger de kans dat u merkt dat we ons in een duidelijke accumulatie- of distributiecyclus bevinden en dienovereenkomstig reageren.

TIP: Tenzij je een magische bal hebt of veel vertrouwen hebt in je TA of FA, raad ik je sterk aan om het gemiddelde te nemen en in en uit posities te schalen. Zo voorkom je een verkeerde timing van de markt. Iemand moet altijd degene zijn die hoog koopt en laag verkoopt, probeer dat niet allebei te doen… en als je dat doet, probeer die fout dan niet te vaak te herhalen!

TIP: Marktcycli kunnen bijvoorbeeld eindigen als een bepaalde cryptocurrency naar het kerkhof gaat en de prijs naar nul daalt. Je kunt niet altijd de dip kopen en verwachten dat de volgende cyclus morgen begint. Weet je nog dat 2014 – 2015 lang duurde om uit te spelen (het was een langzame bloeding, met veel angst; AKA een lange accumulatieperiode waarin iedereen die zijn investering heeft verzameld en vastgehouden nu in wezen rijk is … en wie denk je dat ze hebben verzameld? Het antwoord is: gekke mensen, echte gelovigen en mensen die marktcycli begrijpen).

TIP: Hieronder staan ​​slechts enkele afbeeldingen die ik in het verleden voor de site heb gebruikt en die toevallig marktcycli illustreren (daarom heb ik ze hier neergezet). Eerlijk gezegd is het niet moeilijk om voorbeelden te vinden, aangezien de meeste afbeeldingen op deze site te maken hebben met crypto, en cryptovaluta doorloopt constant cycli in een snel tempo vanwege de zeer speculatieve 24/7 markten.

De crypto-consensusprijsgrafiek 2015 – 2018. Zoals te zien op “internet”.

Als dit zoiets is als de .com-bubbel. Het is het volgende deel van de grafiek dat we in de gaten willen houden. Hallo, fractalen.

Cryptocurrency houdt van patronen. Een patroon om op te merken is de januari-correctie.

De Bitcoin-bubbel van 2017 – 2018 knalt.

Het goed doen van Dogecoin lijkt te correleren met grote cryptocycli (vaak aan het begin of einde van een cyclus).

Marktcycli in cryptovaluta” bevat informatie over de volgende cryptovaluta:kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment