Het verschil tussen een berenmarkt en een stierenmarkt

by kryptogids
47 views

Beer betekent omlaag, stier betekent omhoog

Simpel gezegd, een bearmarkt is wanneer de prijstrend daalt, een bullmarkt is wanneer de prijstrend stijgt.

In de bovenstaande afbeelding ziet u de prijs van Bitcoin in 2017 en kunt u een opwaartse lijn door de prijs van Bitcoin trekken. Dit is een bullmarkt, de trend is omhoog. dit is een “opwaartse trend”.

Ondertussen kun je in 2018 zien dat de algemene trend naar beneden is, en als je een lijn door het midden van de prijzen zou trekken, zou deze naar beneden wijzen. Dit is een bearmarkt, dit is een “downtrend”.

U kunt hetzelfde zien in de versie van de onderstaande grafiek die kijkt naar 2011 – 2018:

Bitcoin, stier versus beer. 2011 – 2018.

Echt zo simpel is het, of we de logica nu toepassen op een enkel activum (zoals Bitcoin) of activaklasse (zoals cryptocurrency).

Een andere belangrijke indicator naast de prijs is het volume. Als het volume daalt, is het over het algemeen bearish. Als het stijgt, is het over het algemeen bullish.

Een andere indicator zou de marktkapitalisatie van een activa of activaklasse zijn, die ons zou vertellen hoe bullish of bearish die activaklasse was.

Bull- en bearmarkten spreken niet echt over wat er op dit moment gebeurt in termen van prijs, volume, marktkapitalisatie, enz. Ze spreken over trends in de loop van de tijd.

Over het algemeen kan men kijken naar een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse grafiek (waar alle prijsacties in een dag, week of maand in een enkele groene of rode kaars zijn opgenomen) om een ​​idee te krijgen van de huidige trend.

Met dat in gedachten kunnen we ook naar indicatoren kijken om een ​​gevoel van bullishness of bearishness te krijgen.

Als je naar de grafiek kijkt, lijkt de prijsactie vast te zitten onder voortschrijdende gemiddelden, kortetermijngemiddelden zijn regelmatig onder langetermijngemiddelden gekruist, RSI daalt geleidelijk, prijs daalt en volume daalt … dan hebben we een echte bearmarkt. Als omgekeerd, dan omgekeerd.

Er is niet één magische indicator die ons het markttype vertelt, in plaats daarvan beschrijven de termen bear en bull algemene trends waarin we activa of activaklassen aantreffen.

Het verschil tussen een rally en een bullmarkt en een correctie- en een bearmarkt: Termen als rally of run kunnen worden gebruikt om opwaartse bewegingen op korte termijn te beschrijven. Ondertussen kan een term als correctie worden gebruikt om een ​​neerwaartse beweging op korte termijn te beschrijven. In een bullmarkt zien we een aantal rally’s en correcties. Evenzo kunnen we in een berenmarkt rally’s en zelfs enkele mooie runs zien. Bull- en bearmarkten zijn overkoepelende trends en binnen deze trends verwachten we over het algemeen ups en downs. Bekijk een meer gedetailleerde kijk op hoe u een bearmarkt versus een bullmarkt kunt verhandelen.

Semantiek: De termen bull en bear zijn vrij algemeen en worden toegepast op een aantal situaties in beleggen en handelen. Vaak is het begrijpen van betekenis slechts een kwestie van context. Over het algemeen betekent stier omhoog en beer betekent omlaag. Ik zou een kleine rally als bullish kunnen omschrijven, of ik zou een bearmarkt van een jaar kunnen omschrijven als een correctie. Aan het eind van de dag, terwijl termen specifieke betekenissen hebben (bijvoorbeeld een correctie is een neerwaartse beweging van 10% en een crash is 20% of meer),… worden termen vaak losjes gebruikt door investeerders, handelaren en pratende hoofden.kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment