Heikin Ashi-kaarsen

by kryptogids
207 views

Heikin Ashi-kaarsen zijn handig om het geluid te filteren

Heikin Ashi (HA)-kaarsen tonen gemiddelde prijsbewegingen om een ​​vloeiende grafiek te creëren. HA-kandelaargrafieken laten prijstrends vaak duidelijker zien dan traditionele kandelaargrafieken.[1]

In het bijzonder, waar traditionele kaarsen die exacte prijsactie vertegenwoordigen die binnen een tijdsperiode plaatsvond, tonen Heikin Ashi-kaarsen de gemiddelde prijsbeweging over twee opeenvolgende kandelaars en kunnen daarom een ​​opwaartse of neerwaartse trend soepeler illustreren (waardoor een nuttige en minder lawaaierige, maar niet helemaal juiste weergave van de prijs).

Gezien het bovenstaande kunnen HA-kandelaargrafieken ongelooflijk handig zijn om naar langetermijntrends in crypto te kijken (waar grafieken nogal luidruchtig zijn vanwege de volatiliteit die vaak aanwezig is in cryptohandel).

Voor een voorbeeld van wat ik bedoel, staan ​​hieronder een Heikin Ashi-kandelaargrafieken hieronder die Bitcoin sinds 2011 en de NASDAQ sinds 1985 laten zien.

Zie je hoe duidelijk het ons de bear- versus bull-marktcycli laat zien binnen deze grote tijdsbestekken?

Als we gewone kaarsen zouden gebruiken, zouden we veel rode kaarsen zien in de bull-trend of groene kaarsen in de bear-trend, maar met HA zien we bijna stevige en vloeiende stromen groen tijdens de stier en rood tijdens de beer.

BOTTOMLINE: Als u een idee wilt krijgen van een trend, maar geen volledig nauwkeurige prijzen nodig hebt, kunnen Heikin Ashi (HA) Candlestick-diagrammen een goede keuze zijn. Deze zijn geen vervanging voor andere soorten kaarsen, en ze geven je geen exacte prijzen vanwege de manier waarop ze worden berekend, maar ze bieden wel een handige alternatieve manier om naar prijsgegevens te kijken wanneer je trends probeert te ontdekken.

TIP: Zie een exacte formule voor HA-kaarsen op Investopedia.

Bitcoin, stier versus beer. 2011 – 2018.

Nasdaq stier versus beer 1985 – 2018.kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment