Dit bericht bevat gelieerde links. We kunnen worden gecompenseerd wanneer u op een bepaald platform klikt, zich aanmeldt voor, stort of uitgeeft. Leer meer.

Satoshi-feiten, interessante feiten over de maker van Bitcoin

Mensen kennen de naam Satoshi Nakamoto, de persoon of groep die Bitcoin heeft gemaakt. Er is echter veel dat mensen niet weten. Hier is een lijst met interessante Satoshi Nakamoto-feiten.

OPMERKINGEN: Zie de links voor bronnen (ik zal beter citeren als deze pagina verder rolt). Als er geen link wordt gegeven, kun je het profiel van Satoshi op Bitcointalk.org of het Bitcoin-witboek doorzoeken (ik weet tenslotte alleen wat iedereen kan leren van het doorzoeken van internetarchieven). Voorlopig ga ik dit als een live en lopende lijst maken, want zelfs in een onvoltooide staat is het interessant.

 • Satoshi Nakamoto is een persoon of een groep. Omdat we hun identiteit niet kennen, kennen we hun geslacht niet, maar voor de doeleinden van het artikel zal ik naar Satoshi verwijzen met een mannelijk voornaamwoord. Het is waarschijnlijk dat Satoshi iemand is die met een groep heeft gewerkt. De reden dat ik dit zeg, is dat de manier van spreken die wordt gebruikt voor al hun 500+ berichten op Bitcointalk.org, het Bitcoin-witboek en andere documenten die aan hem worden toegeschreven, van één enkele persoon lijken te komen. Hij zegt dingen als “we hebben aan X gewerkt” en “Ik heb aan Y gewerkt”, wat impliceert dat Satoshi een persoon in een groep is en niet de naam van een groep, althans aanvankelijk.
 • Hoewel hij het concept van digitale valuta niet heeft uitgevonden, Satoshi Nakamoto creëerde zowel Bitcoin als blockchain (door te innoveren op het werk van degenen die hen voorgingen). Hij richtte ook Bitcointalk.org op (het populaire cryptocurrency-forum dat werd gebruikt nadat bitcoin.sourceforge.net in november 2009 niet meer werd gebruikt om de ontwikkeling van Bitcoin te bespreken). Dus, hoewel hij cryptocurrency niet uitvond, begon Satoshi niet alleen moderne digitale valuta in zijn huidige gedecentraliseerde vorm, maar begon hij ook de moderne crypto-gemeenschap.
 • Satoshi werkte actief aan Bitcoin op een pseudo-anonieme manier. We weten veel van wat hij te zeggen had, maar hebben geen identificerende informatie over hem. Dit is net als Bitcoin zelf; alles is transparant, maar alles is versleuteld en wie wat doet is niet standaard bekend.
 • Bitcoin was niet de eerste digitale valuta; het was gewoon de eerste gedecentraliseerde digitale valuta. Er waren andere digitale valuta geprobeerd, maar hij was allemaal theoretisch geweest of werd gerund door gecentraliseerde bedrijven. Satoshi dacht dat dit de reden was waarom die bedrijven uiteindelijk failliet gingen. Hij wees op TOR als een voorbeeld van een gedecentraliseerd platform dat het goed deed en niet werd verwijderd door regeringen, en wees naar het meer gecentraliseerde Napster als een platform dat niet werkte en werd verwijderd.
 • Een inspiratie voor Bitcoin was b-geld. Dit is eenvoudig te bevestigen, aangezien Satoshi het citeert in het Bitcoin-witboek. De citaten uit het witboek wijzen ons op het idee dat Satoshi sinds de jaren negentig onderzoek deed naar bits, hashes en digitale gelden. Dit geeft ons ook een idee over zijn leeftijd.
 • De belangrijkste inspiratiebron voor alle digitale valuta is cryptografie. Cryptografie werd specifiek gebruikt voor codering in software en werd opgepikt door diegenen die geïnteresseerd waren in zowel codering als computergebruik. Degenen die in de jaren tachtig en negentig geïnteresseerd waren in open source, computers en encryptie, vonden de moderne concepten van cryptocurrency uit. De mensen van dit type worden tegenwoordig aangeduid als cypherpunks (een woordspeling op de term cyberpunk). Satoshi liet zich inspireren door deze cirkel en maakte destijds mogelijk zelfs deel uit van deze cirkel.
 • Hoewel Bitcoin de eerste opvallende moderne cryptocurrency is, kan de eerste gedecentraliseerde digitale cryptocurrency worden herleid tot “bit gold” (niet te verwarren met Bitgold), waaraan Nick Szabo tussen 1998 en 2005 heeft gewerkt, maar nooit is uitgevoerd. Hoewel bit gold wordt beschouwd als de eerste voorloper van bitcoin, cryptocurrency pionier David Chaum’s bedrijf DigiCash (dat probeerde digitale valuta te innoveren), Wei Dai’s b-money (een conceptueel systeem dat Satoshi citeert in het Bitcoin-witboek), en “e-gold ” (een gecentraliseerde digitale valuta die in 1996 begon) zijn allemaal opmerkelijke vermeldingen.
 • Niemand weet wie Satoshi is en laten we niet raden. Doxing Satoshi zou behoorlijk zwak zijn. Er is iets voor te zeggen dat ze anoniem blijven. Je kunt het konijnenhol betreden via Wikipedia als je waarschijnlijke kanshebbers wilt ontdekken.
 • In veel opzichten werd Bitcoin gelanceerd als reactie op de financiële crisis. Satoshi gebruikt het falen van de staat en banken als rechtvaardiging voor waarom Bitcoin een paar keer belangrijk is; ook de timing komt overeen als je kijkt naar de lancering van Bitcoin en de timing van de crisis. Digitaal geld werd in deze tijd niet gecreëerd, maar de daadwerkelijke lancering van Bitcoin komt eraan.
 • Satoshi’s moedertaal was waarschijnlijk Engels (of hij was in ieder geval buitengewoon goed in het schrijven in veramerikaniseerd Engels). Satoshi bedankt mensen voor de vertalingen van het Engels naar het Frans en Spaans en spreekt vloeiend veramerikaniseerd Engels. Dit betekent niet dat hij uit de Verenigde Staten kwam, maar als hij dat niet was, imiteerde hij goed dat hij uit de VS kwam of zou hij gewoon perfect en natuurlijk veramerikaniseerd Engels kunnen schrijven.
 • Satoshi was uitzonderlijk innovatief tijdens het werken aan Bitcoin. Hij was bijvoorbeeld de eerste die de problemen met dubbele uitgaven oploste en kwam met oplossingen voor overstromingen en andere hacks die al lang voor problemen zorgden voor de digitale valuta.
 • In een Bitcointalk-post over “overstromingsaanvallen” van 5 augustus 2010 bespreekt Satoshi microbetalingen. Microbetalingen waren sinds het begin een knelpunt en overweging. Destijds dacht hij dat bandbreedtekosten en professionele serverfarms dit probleem zouden kunnen oplossen.
 • Satoshi bedoelde dat Bitcoin deflatoir zou zijn. Er wordt niet alleen een beperkte voorraad gedrukt, verloren munten kunnen ook niet worden teruggevonden. Het aantal bestaande munten neemt dus in de loop van de tijd af naarmate de toegang tot munten verloren gaat.
 • Satoshi stopte abrupt met werken aan Bitcoin eind 2010 toen Wikileaks het aankondigde. Zijn voorlaatste bericht op Bitcointalk luidt: “Het zou leuk geweest zijn om deze aandacht in een andere context te krijgen. WikiLeaks heeft het wespennest geschopt en de zwerm komt op ons af.” Het was een interessant plotseling einde aan Satoshi, de publieke persona, maar nauwelijks het einde van Bitcoin.

Verdien $ 5 in bitcoin om aan de slag te gaan op Coinbase

Feiten over Satoshi Nakamoto” bevat informatie over de volgende cryptovaluta:

Bitcoin (BTC)