De basisprincipes van Bot-handel in cryptovaluta

by kryptogids
69 views

De basisprincipes van cryptocurrency-handelsbots begrijpen

We leggen cryptocurrency-handelsbots en bothandel uit. Het doel is om u een introductie te geven tot geautomatiseerde cryptohandel.[1]

NOTITIE: Voorlopig gaat deze pagina alleen over “wat handelsbots zijn”, zodat degenen die voor het eerst leren over cryptocurrency-handel, een idee kunnen krijgen van wat bothandel betekent. Elke handelaar die naar de beurzen kijkt, zal merken dat kleine bestellingen de orderboeken vullen en bestellingen onmenselijk snel worden geplaatst en zich afvragen hoe het wordt gedaan: bots doen het. Voor enkele tips over het gebruik van bots, zie onze pagina over tips voor het handelen in bots voor beginners.

Wat is een Bot-handel? Wat is een API? Wat is een handelsbot?

 • Wat is bothandel? Bothandel gebruikt software om handel te automatiseren. Bots praten met een beurs via een “API” en kunnen koop- en verkooporders voor je plaatsen. Het wordt gedaan in zowel cryptocurrency-handel als andere soorten handel. Het is volledig legaal en welkom op de meeste cryptocurrency-uitwisselingen; alleen specifieke makelaars buiten cryptocurrency staan ​​dit echter toe.
 • Wat is een API? Een API, of Application Programming Interface, is een interface voor een applicatie waarmee het specifieke soorten gegevens kan verzenden en ontvangen. Het kan bijvoorbeeld een manier zijn voor uw bot om te communiceren met de beurs om koop- en verkooporders te plaatsen en om prijs- en saldogegevens te verzamelen.
 • Wat is een handelsbot? Een handelsbot is een programma dat transacties voor u kan uitvoeren op een online beurs op basis van parameters die zijn gedefinieerd door de programmeur of gebruiker. Bijvoorbeeld een programma dat koopt wanneer de RSI van een cryptocurrency laag is en verkoopt wanneer de RSI hoog is.

samengevat: Jouw programma (bijvoorbeeld uw handelsbot) <- -> De API (een onderdeel van een app, bijvoorbeeld onderdeel van een cryptocurrency exchange), de brug tussen jouw programma en de app <- -> de app (bijvoorbeeld een cryptocurrency-uitwisseling) ontvangt opdrachten via de API van uw programma en voert gegevens uit die via de API naar uw programma moeten worden verzonden.

Zie een voorbeeld: Bekijk dit artikel over het automatiseren van een Bollinger Band-strategie voor een voorbeeld van bothandel. Die pagina heeft een gratis geautomatiseerd handelsplatform dat u kunt gebruiken om het zelf uit te proberen.

Hoe handelsbots werken met cryptocurrency-uitwisselingen

Bij de meeste cryptocurrency-uitwisselingen kunt u een API gebruiken om met de uitwisseling te communiceren.

Dit betekent dat ze een interface hebben waarmee u zowel gegevens uit de uitwisseling kunt halen als specifieke wijzigingen in uw account kunt aanbrengen met behulp van een programma.

In het bijzonder worden geautomatiseerde programma’s die transacties uitvoeren op een beurs met behulp van de API van een beurs ‘handelsbots’ genoemd.

Met behulp van een handelsbot + API kunt u transacties programmatisch uitvoeren.

U kunt een programma kopen of maken dat een specifieke handelsstrategie uitvoert die of iemand anders heeft gedefinieerd.

Dat wil zeggen “bothandel”.

Is het gebruik van een handelsbot legaal?

Het gebruik van een handelsbot is niet alleen legaal, maar is vaak ook welkom; een dunne markt is slecht voor iedereen, dus hoe meer koop- en verkooporders in de boeken, hoe beter.

FEIT: Bothandel is volledig legaal in cryptocurrency en de aandelenmarkt (hoewel alleen bepaalde makelaars dit toestaan). Dat gezegd hebbende, alles wat onder normale omstandigheden illegaal zou zijn, is illegaal in de handel in cryptocurrency. Het is onwaarschijnlijk dat u een spoof-bot of pump-and-dump-bot maakt of koopt zonder problemen te verwachten; In plaats daarvan wil je je richten op (bijvoorbeeld) het maken of kopen van een bot die indicatoren volgt of als market maker werkt.

Zijn handelsbots winstgevend?

Handelsbots zijn niet inherent winstgevend. In plaats daarvan hangt het succes van een bot af van verschillende factoren:

 1. De nauwkeurigheid van de software (de bot, de API, de app)… als er iets misgaat, kan dat slecht zijn.
 2. De kwaliteit van uw strategie (u moet de bot vertellen welke strategie hij moet volgen; uw bot is dus slechts zo goed als uw geprogrammeerde strategie en de uitvoering ervan).
 3. Marktfactoren (als een markt crasht of piekt, of als u in een dunne markt handelt, kunnen slechte transacties worden gedaan, zelfs als de bot en de beurs werken zoals bedoeld).
 4. Hoe u uw bot aanpast (of hoe uw bot zich aanpast) aan verschillende marktomstandigheden (een strategie kan geld verdienen in het ene markttype, maar snel geld verliezen in een ander).

het komt neer op: Een bothandel kan waanzinnig handig zijn in de 24/7 wereldwijde markt die cryptocurrency is, aangezien geen mens 24/7 op de markt kan reageren. Er kan echter veel mis gaan, en het kost veel tijd, ervaring en kennis om op het punt te komen waarop u een handelsbot met vertrouwen, met ingebouwde fail-safes en met succes gebruikt. Als je begint bij vierkant 1, ga dan heel voorzichtig te werk en geef de bot alleen toegang tot kleine hoeveelheden kapitaal. Er zijn enkele serieuze toetredingsdrempels gezien de benodigde vaardigheden en kosten. Bothandel zal dus niet voor iedereen de beste keuze zijn. Als u echter TA down heeft en uw grootste probleem is dat u niet 24/7 achter uw computer kunt zitten, of als u merkt dat u functies nodig heeft die niet eigen zijn aan beurzen (zoals trailing stops), dan kan een handelsbot zin voor jou.

Aan de slag met Bothandel

Hieronder vindt u enkele basiszaken die u moet weten wanneer u aan de slag gaat met bothandel. Dit is geen stapsgewijze handleiding voor het instellen van een bot, maar een lijst van wat u moet weten om uw eigen keuzes te maken.

 • Net als bij cryptocurrency-mining, er is niet veel informatie online gericht op bot-trading beginners (hoewel dit in de loop der jaren een beetje is veranderd)en er zijn enkele toetredingsdrempels. Belemmeringen zijn onder meer de noodzaak om wat basiscodering bij veel bots te begrijpen, cryptohandel te begrijpen met elke bot waarmee u deze kunt aanpassen, en in de meeste gevallen enige technische analyse (TA). Als je specifieke vragen hebt, kun je die hieronder aan mij stellen.
 • Bothandel is niet inherent winstgevend. In feite kunt u snel geld verliezen als u uw kaarten niet goed speelt. Veel bots kosten geld, plus er zijn kosten, plus een slechte strategie voor een bepaalde markt en handelspaar kan leiden tot verlies. Bots zijn erg handig, maar ze brengen ook veel gecompliceerde risico’s met zich mee.
 • U kunt een handelsbot kopen, een handelsbot leasen, een demo zoeken, een gratis open source-platform gebruiken of uw eigen handelsbot maken. We zullen hier geen bots aanbevelen, omdat we eerst een volledige beoordeling van elke bot willen doen (dat is in de maak). Een eenvoudige Google-zoekopdracht zal u laten zien dat sommige populaire bots en handelsplatforms voor het maken van bots zijn: Haasbot, Cryptohopper (affiliate link en gratis proefversie), Gunbot en Gekko. Daarvan zou ik Cryptohopper aanraden voor een eerste keer omdat het gemakkelijk te gebruiken en gratis is om uit te proberen. U kunt op die links klikken om een ​​idee te krijgen van de verschillende soorten bots en vervolgens wat onderzoek doen om te zien welke geschikt zijn voor u. Zie dit artikel van “Medium, laten we een cryptocurrency-bot schrijven. (deel 1)” voor informatie over hoe u uw eigen bot kunt maken.
 • De meeste bots en bot-creatieplatforms staan ​​backtesting en live testen toe. Logischerwijs wil je testen doen voordat je gaat handelen. Voer testen uit. Voer meer tests uit. Voer tests uit terwijl uw bot live is. Test de huidige markt, een zijwaartse markt, een opwaartse trend, een neerwaartse trend en doe dit vijf keer. Realiseer je dat backtests niets zeggen over toekomstige resultaten. Deze stap is essentieel!
 • U moet een API-sleutel maken op de centrale die u wilt gebruiken om met de centrale te communiceren. U moet uw sleutel en het gerelateerde “geheim” in de bot plaatsen om toegang te krijgen tot de API (sommige uitwisselingen vereisen ook unieke sets informatie). Deel nooit je geheim (het is net als uw privésleutel of wachtwoord), en wees heel voorzichtig met het platform waarop u uw geheim inplugt (iedereen die die informatie heeft, heeft toegang tot uw bot). Als uw botplatform wordt gehackt of als uw sleutels worden gestolen, heeft iemand anders toegang tot uw geld en kan deze verhandelen (slechte transacties maken). Veiligheid is hier dus heel belangrijk!
 • Als u met een API geld kunt opnemen, wilt u waarschijnlijk: ervoor zorgen dat opnames zijn uitgeschakeld (dit voorkomt dat de bot zich terugtrekt van uw account; dan is het ergste wat het kan doen slechte transacties doen). Alleen zeer specifieke soorten handelaren hebben hun bot nodig om geld van hun rekening op te nemen.
 • U moet de bot hebben om te kunnen handelen, dus uw computer moet actief zijn, of u hebt een andere oplossing nodig, zoals een cloudgebaseerde server. Aangezien dit waar is, diensten zoals Cryptohopper [for example] zijn een beetje meer beginnersvriendelijk omdat ze de bot voor je hosten en je dus je computer niet aan hoeft te houden. Als wisselwerking kun je een bot Cryptohopper niet aanpassen zoals je dat kunt doen met Gekko (een open source aanpasbare bot met zijn eigen beperkingen en hindernissen).
 • Nu een paar tips: Ik raad aan om stops en trailing stops te gebruiken als je met bots handelt. Ik raad aan om je bot uit te schakelen wanneer dat nodig is (crasht de hele markt, het is niet nodig om een ​​”strat” ​​AKA-strategie uit te voeren die is gebouwd voor een bullmarkt!). Ik stel voor handmatig winsten vast te leggen of verliezen te nemen als dat nodig is. Ik raad kleine buy-ins aan, vooral om te beginnen. Ik raad aan heel voorzichtig te zijn met welke munten je speelt. Ik raad aan om strats op veel grafieken te testen voordat je denkt dat je goud hebt geslagen. Ik raad aan om kaarsen met een langere tijdsduur te gebruiken totdat je de dingen onder de knie hebt. Ik raad aan om een ​​paar failsafes op te nemen als je kunt “als onder X verkopen uitschakelen, of als boven Y kopen uitschakelen” (dwz jezelf beschermen tegen een flash-crash). Er zijn een heleboel valkuilen en vallen waar je in kunt vallen met bots, als je er te snel in springt, kun je je verbranden. Dus neem de tijd en wees methodisch.

Hopelijk heeft dit kale stukje bothandelsinformatie u geholpen om u een idee te geven van wat bothandel is en hoe het werkt.

Terwijl ons team de verschillende bots doorloopt, zullen we meer artikelen aanbieden die erop gericht zijn beginners te begeleiden bij het gebruik van bots.

Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet en zeer voorzichtig te werk gaat. Er is veel ruimte om fout te gaan [really, really, bots can go dreadfully wrong quickly], en nogmaals, we hebben niet alle bovengenoemde bots en platforms persoonlijk beoordeeld.

compromissen: Er zijn veel compromissen die u moet sluiten bij het kiezen van een bot. Als je helemaal opnieuw programmeert, heb je heel veel flexibiliteit. Als je een platform kiest, moet je werken binnen de grenzen van het platform. Je moet ook rekening houden met de veiligheid.

Waar het op neerkomt:: Zet alles bij elkaar, en je hebt veel afwegingen die je moet maken en meer dan een paar toetredingsdrempels; je hebt een specifieke reeks vaardigheden nodig om alles te laten werken. Toch, als je dat allemaal doorwerkt en de juiste bot voor je vindt, kan het lonend zijn gezien de 24/7 cryptocurrency-markten die eisen dat je een deel van de handelsdag mist, nooit slaapt, of een bot krijgt om je strategie uit te voeren voor jou.

Trailing stops en signalen: Een van de beste dingen van bots is dat ze dingen kunnen doen die uitwisselingen jou niet laten doen. Trailing stops (of creeping stops) zijn hier een voorbeeld van. Het kan zinvol zijn om een ​​bot alleen voor dit soort functies te gebruiken, zelfs als je geen strat gaat bouwen of kopen om koop-/verkoopsignalen te krijgen. Signalen zijn een ander voorbeeld. Zonder bot kun je lid worden van een signaalgroep en vervolgens handmatig kopen/verkopen wanneer je een koop-/verkoopsignaal krijgt. Met een bot die signalen kan integreren, kun je dat proces automatiseren. Voeg geautomatiseerde stops en geautomatiseerde signalen toe en je hebt een nuttige bot zonder veel in de weg van een strat. Er zijn veel redenen om de handel te automatiseren. Bots kunnen ook worden geprogrammeerd om dingen als arbitrage en accumulatie te doen. Sky is the limit, vooral als je je eigen bot kunt programmeren of de juiste bot voor je kunt vinden.

WAARSCHUWING: Crypto kan erg vluchtig zijn en al te eenvoudige strategieën met een lager tijdsbestek zijn gemakkelijk te misbruiken. De kans dat u geld verdient met een kant-en-klare MACD-strategie op kaarsen van 1 uur is klein. Als u eenvoudig wilt gaan, gebruik dan over het algemeen hogere tijdframes.

WAARSCHUWING: Uw bot weet niet per se of de prijs erg hoog of laag is. Als er een flash-crash of een plotselinge piek is, kan uw bot uiteindelijk veel te hoog kopen of veel te laag verkopen. Als je je bot programmeert, probeer hier dan maatregelen tegen te treffen. Als je het platform of de bot van iemand anders gebruikt, kijk dan of ze een aantal functies hebben om dit te voorkomen. Hoe lager het volume van de munt / beurs waarop u handelt, hoe meer dit een probleem kan zijn. Over het algemeen zullen beginners er baat bij hebben om alleen paren met een hoger volume te spelen en de saldi in het begin klein te houden.kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment