BTC zit gevangen onder sommige EMA’s en was het grootste deel van 2018

by kryptogids
84 views

Bitcoin (BTC) zit vast onder een paar belangrijke voortschrijdende gemiddelden voor het grootste deel van de bearmarkt van 2018. Deze voortschrijdende gemiddelden hebben meestal als weerstand gefunctioneerd. Om een ​​nieuwe bull-trend te starten en meer beer af te weren, moeten we deze weerstanden omzetten in steunen.

Ten eerste laat ik in de afbeelding hierboven de EMA’s van 50, 100 en 200 dagen zien als weerstand voor Bitcoin op een dagelijkse grafiek. Dit zijn niet de enige voortschrijdende gemiddelden die het bekijken waard zijn (de 12 en 26 zijn erg handig), dit is niet het enige tijdsbestek om naar te kijken, en dit is niet de enige manier om naar Bitcoin in het algemeen te kijken, maar ik denk dat dit frame werkt goed om het verhaal van de berenmarkt van 2018 te vertellen. Dus laten we het op deze manier bekijken.

U kunt zien hoe de prijsactie over het algemeen vastzit onder de 200 dagen EMA sinds de daling in mei (met een valse uitbraak eind juli).

Deze 200-daagse EMA is misschien wel de grootste barrière tussen weer omhoog gaan of niet (de 200-daagse SMA fungeerde ook als weerstand in mei; ik kan hier niet alles bespreken, je kunt die en anderen zelf zien op een BTC-grafiek door te spelen met indicatoren).

De essentie van de 200 gedekte, de 50 dagen en 100 dagen zijn net zo belangrijk in het verhaal van de beer van 2018.

Je kunt zien dat de problemen allemaal begonnen toen de “dood” van 50 dagen in januari de 100 overschreed.

U kunt ook zien:

  • Het falen om terug te keren voor de crash van maart.
  • Een bullish kruis van de 50 over de 100 en 200 in mei die faalde toen de prijs onder alle EMA’s zakte, wat resulteerde in een aantal dodelijke kruisen en de crash van mei.
  • Een bijna fractal van de crash van mei eind juli/begin augustus.

Afgezien van specifieke gevallen, zou u over het algemeen moeten kunnen zien hoe deze EMA’s voortdurend fungeren als ondersteuning en weerstand.

Merk op hoe vaak de prijs onder de 50-daagse EMA’s op dagelijkse kaarsen in een berentrend ligt? Merk je op hoe dingen snel bearish of bullish worden wanneer de prijs over of onder deze EMA’s gaat wanneer de trend verandert?

Het probleem is dat in deze speculatieve markt van crypto, waar alles Bitcoin volgt en waar Bitcoin wordt gecontroleerd door handelaren en algoritmen, en waar handelaren en algoritmen EMA’s gebruiken, en waar de beren en stieren precies weten waar ze moeten “pompen” en/of ” dump” om dat uit te buiten…. het is echt moeilijk om aan de ernst van deze EMA’s te ontsnappen!

Gezien dit alles, zullen we waarschijnlijk vastzitten in een berenmarkt, tenzij de stieren een duidelijke doorbraak kunnen maken en een lange zijwaartse trend of een opwaartse trend kunnen vormen.

De logica is 1. een zijwaartse trend brengt de EMA’s langzaam naar beneden en maakt een opwaartse trend later gemakkelijker (en ze zorgen ook voor horizontale ondersteuning, die hopelijk later geen weerstand wordt, door de prijsactie binnen een bepaald bereik te laten consolideren), en 2 een opwaartse trend lost alle problemen van deze EMA’s op door ver genoeg boven hen uit te stijgen dat ze niet meer een altijd aanwezige bedreiging vormen.

Ten slotte, over wat een juiste trendomkering is, is dat nogal duister. Maar ik zou zeggen:

Om een ​​bull-trend te bevestigen, moeten we op zijn minst een cross-up van de 50 over 100 en 200 zien en idealiter de 100 cross over de 200 zien.

En om een ​​bull-trend te bevestigen, moet BTC deze EMA’s over het algemeen als ondersteuning behandelen (met name de 200, als dat testbare en geverifieerde ondersteuning kan worden, zou het waanzinnig bullish zijn). BTC kan niet zomaar falen elke keer dat het erop aankomt om een ​​EMA aan te raken (dat is wat deze kleine vulkanen in wezen vormt). BTC moet boven de EMA’s komen, naar beneden komen en ze aanraken zonder een uitverkoop te veroorzaken, en dan verder omhoog gaan …. zoals in 2016 en 2017.

Totdat al die sterren op één lijn liggen, zullen beren talloze munten op de markt blijven dumpen op belangrijke niveaus om de prijs weer naar beneden te dwingen, en dit zal algo’s en handelaren ertoe aanzetten om winstnemingen te starten. Hierdoor zitten we in het beste geval vast in een reeks en in het slechtste geval zijn we zwak en klaar voor capitulatie.

De situatie is op dit moment nauwelijks nijpend, gezien het verkrappingsbereik van BTC de afgelopen maanden (in tegenstelling tot een steile neerwaartse trend zonder uitbraken), maar zonder een grote positieve of negatieve gebeurtenis om investeerders in of uit crypto te drijven, zitten we vast op een handelsmarkt.

En in een handelarenmarkt zijn deze EMA’s van belang… zoals u op de grafiek kunt zien.

BTC zit gevangen onder sommige EMA’s en was het grootste deel van 2018” bevat informatie over de volgende cryptovaluta:kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment