BTC heeft een gunstige opzet… maar de beer van 2018 laat zich zelden zulke kansen manifesteren

by kryptogids
241 views

BTC heeft een gunstige opzet in termen van veel voortschrijdende gemiddelden en meer. De MACD maakt zich bijvoorbeeld op om de dagelijkse oversteek te maken, en we hebben al kruisen van belangrijke gemiddelden op lagere tijdframes.

Laten we eens kijken naar de opzet, voor educatieve doeleinden, om beter te begrijpen hoe u enkele technische indicatoren kunt toepassen en hoe u cryptomarkten beter kunt begrijpen.

Probeer eerst verschillende indicatoren voor voortschrijdend gemiddelde op TradingView te bekijken en kijk zelf wat ik bedoel (ik raad GUPPY en de 12 en 26 MACD aan op de 1 uur – dagelijks).

Het is bullish wanneer de kortetermijngemiddelden over de langere termijn kruisen, en het is bullish wanneer de prijsactie bovenop deze gemiddelden handelt. Je kunt zien dat we daar allemaal vinkjes voor hebben in de lagere tijdframes, en dit naderen op de 6 uur en hoger (hoewel de daily eruit ziet alsof het zo’n stijve voortschrijdende gemiddelde weerstand ontmoet).

Het enige probleem hier is dat beren in 2018 keer op keer naar beneden geslagen hebben op punten als deze. In feite zijn er in heel 2018 slechts vier succesvolle runs geweest (feb, april, juli, aug). Als je naar de grafiek gaat en dit bekijkt met die indicatoren aan, kun je dit ook zelf zien! Hier zul je veel afwijzingen opmerken bij gemiddelden op langere termijn als je kijkt naar belangrijke EMA’s zoals de 50, 100 en 200.

Verder, op het bovenstaande punt, terwijl “een run” leuk is voor handelaren, zal het voor lange termijn HODLers iets duurzaams en epischs vergen om uit de neerwaartse trend te breken en een echte opwaartse trend te starten.

Long bear-trends worden meestal doorbroken door zijwaartse actie (genoemd met namen als consolidatie en accumulatie).

Soms hebben deze trends een capitulatie “V”-vormige bodem die als een soort “veer” fungeert (de prijs duwt naar beneden en kaatst dan sterk terug, test het vorige niveau en stijgt dan op). Als dit zou uitkomen, zou het er ongeveer zo uit kunnen zien als de onderstaande grafiek van CryptoWolf, die de Wyckoff-analyse van crypto 2014 – 2018 toepast om een ​​mogelijke oplossing voor de bearmarkt te vinden:

Als we dat samenvoegen, zouden de voortschrijdende gemiddelden idealiter het grotere bullish Wyckoff-patroon kunnen manifesteren.

Met het bovenstaande in gedachten, kun je stellen dat we voorafgaand aan deze daling veel zijwaartse actie hadden in de $ 6k, en je kunt je een wereld voorstellen waarin we teruggaan naar het $ 6k-niveau voor ronde 2 voordat we naar nieuwe hoogten stijgen … maar over het algemeen is de berenmarkt van 2018 niet al te aardig geweest voor de te zelfverzekerde mensen en iedereen die de markt analyseert, wil die overkoepelende waarheid waarschijnlijk in gedachten houden.

In eenvoudige bewoordingen is het handig om naar voortschrijdende gemiddelden te kijken om het begin van een mogelijke opwaartse of neerwaartse trend te detecteren, maar in een bearmarkt is het niet ongebruikelijk dat bullish opstellingen als weerstand werken.

Dus wat gebeurt hier? Jouw gok is net zo goed als de mijne eerlijk gezegd. We kunnen kansen toewijzen op basis van de overkoepelende berentrend, of we kunnen inzoomen en nadenken over de gunstige opzet, maar uiteindelijk is het een kwestie van waarschijnlijkheid en daarom op zijn best onderbouwde gissingen.

Het doel van dit artikel is niet om te praten over wat er in de toekomst zal gebeuren of wat u eraan kunt doen, het is in plaats daarvan om u te helpen begrijpen hoe u theorieën met betrekking tot voortschrijdende gemiddelden, Wyckoff, cryptomarktcycli en trendherkenning kunt toepassen op uw analyse van de cryptomarkten.

Klik met dat in gedachten op een van de bovenstaande links voor meer inzicht.kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment