BTC-driehoek breekt af, of niet?

by kryptogids
202 views

BTC bereikte vandaag de dieptepunten van 2018 en in eerste instantie leek het erop dat de overkoepelende driehoek van 2018 aan het afbreken was. De driehoek is echter nooit echt volledig afgebroken in zowel USD als USDT.

Kijk eens naar de bovenstaande grafieken, wat er nu is gebeurd, is dat de prijs net onder de bodem van de overkoepelende driehoek van 2018 in USDT op Bitfinex (linkerkant) daalde en de driehoek slechts licht brak in USD op Coinbase (rechterkant) .

Niet alsof een echte storing niet kan gebeuren (het kan gebeuren voordat ik dit kan schrijven … BIJWERKEN: het ging heel kort na dit artikel kapot en werd vervolgens een van de zwaarste correcties in de cryptogeschiedenis; dat gezegd hebbende, vreemd genoeg ligt het nep-analysepatroon nog steeds op tafel op hogere tijdframes, dus let erop).

Met dat gedekt, is het de moeite waard om je bewust te zijn van een soort “fake-out” -patroon dat een vals doorbraakpatroon wordt genoemd. Valse breakout-patronen kunnen leiden tot trendomkeringen.

Laten we in het bijzonder een “valse voortzettingsuitbraak” in een berenmarkt bespreken. Dit zou zijn wanneer een bearish patroon lijkt te breken naar beneden in een bearmarkt, maar dan boven het patroon stijgt en een bull run begint (een trendomkering).

Ik zeg niet dat dit gaat gebeuren, ik zeg alleen, vanuit een educatief oogpunt, het is een van de dingen die in een situatie als deze kunnen gebeuren (het andere, meer waarschijnlijke, zoals ik hieronder zal opmerken, is … bearish voortzetting, ook wel bekend als “naar beneden gaan”).

Vanuit het bovenstaande standpunt, in termen van het artikel, zijn er dus twee dingen om hier op te letten:

  1. De driehoek om te kijken of we een echte uitsplitsing krijgen (we kunnen altijd gewoon weer in de driehoek terecht komen).
  2. En als we een uitsplitsing krijgen, wat waarschijnlijk lijkt, zouden we kijken of we een bearish voortzettingspatroon of een trendomkering krijgen door middel van een valse voortzettingsuitbraak.

NOTITIE: zie een voorbeeld van een valse uitbraak op Forexop.com (scroll naar beneden naar waar staat “Verhandel instellingen voor een bullish omkering” en bekijk de afbeelding met “symmetrische driehoek – trendomkering”).

Nu dat gedekt is, laten we duidelijk zijn over het meest waarschijnlijke geval.

Dat is dat de overkoepelende bearish trend en driehoek afbreken en we merken dat we geleidelijk onze weg vinden naar het volgende grote ondersteuningsniveau door middel van een reeks mislukte rally’s en dead cat bounces.

Het is nooit leuk om de bearish case als crypto-houder te vermaken, maar 2018 was bearish … en dat doet de schaal doorslaan in het voordeel van de beren.

Het is wat het is, degenen die de bodem timen en de dip kopen (ofwel op korte termijn of op langere termijn) zullen goed worden beloond, maar crypto heeft gekke risico’s, vooral in een bearmarkt. We moeten allemaal onze eigen keuzes maken en onze eigen risico’s beheren, maar hopelijk zullen we je helpen om je eigen onderzoek te doen en je eigen keuzes te maken als je je bewust bent van enkele manieren om naar de grafieken te kijken!

God snelheid lieve cryptohandelaar, mogen de grafieken voor altijd in uw voordeel zijn.

TIP: Een valse vervolguitbraak zou er ongeveer zo uitzien als in het onderstaande voorbeeld. Het hoeft niet snel te gaan, het moet gewoon de volgende grote stap zijn.

Hoe een valse vervolguitbraak eruit zou kunnen zien.

TIP: Het bovenstaande is slechts één manier om naar de markt te kijken, we hadden naar voortschrijdende gemiddelden, banden, wolken of een heleboel andere indicatoren kunnen kijken. Het is altijd goed om zelf over trendanalyse te leren en je eigen onderzoek te doen.

NOTITIE: Als we toch kapot gaan, kun je als vuistregel verwachten dat alts harder worden getroffen dan BTC. Dit betekent dat in het ergste geval niets veilig is, maar mogelijk vindt u onderaan een aantal zeer goede deals voor alts. Het kopen van crypto wanneer het oververkocht is en het vervolgens gedeeltelijk of helemaal terug verhandelen, wordt ‘de bounce spelen’ genoemd.

BTC-driehoek breekt af, of niet?” bevat informatie over de volgende cryptovaluta:kryptogids.nl Team

Có thể bạn thích xem

Leave a Comment